Android-смартфони зможуть дистанційно вимикати комп’ютери з Windows 11

30.08.2026 1 хвилин Автор: Newsman

Microsoft працює над новими елементами керування, які дозволять користувачам дистанційно вимикати, перезавантажувати або переводити ноутбук у режим сну за допомогою смартфона.

Функція працюватиме через застосунок Link to Windows, який підключає телефон до комп’ютера та дозволяє переглядати дзвінки, повідомлення й фотографії. Нова можливість поки недоступна користувачам, однак її вже виявили в коді застосунку, де вона залишається неактивною. Це може свідчити про те, що Microsoft запустить її в одному з майбутніх оновлень.

Link to Windows уже дозволяє блокувати комп’ютер за допомогою смартфона. Тепер Microsoft може розширити цю функцію, додавши можливість дистанційно перезавантажувати, вимикати або переводити пристрій у режим сну.

Нові елементи керування виявили під час аналізу APK-файлу Android-застосунку Link to Windows. У коді знайшли кілька підказок, зокрема опис компонента RemoteControlManager, повідомляє Windows Latest.

Аналіз підтвердив, що функція вже присутня в застосунку, але наразі залишається вимкненою. Рядки коду також показують, як саме вона працюватиме. Нові елементи керування мають з’явитися поруч з уже доступною кнопкою «Заблокувати комп’ютер».

Зокрема, у коді є мітки pc_controls_restart_label і pc_controls_shutdown_label, які відповідають командам «Перезавантажити» та «Вимкнути».

Режим сну матиме важливе обмеження

Користувачі також зможуть дистанційно переводити ноутбук у режим сну. Однак після цього комп’ютер втратить з’єднання зі смартфоном, тому дистанційно повернути його до роботи не вдасться.

Перед виконанням команди застосунок показуватиме попередження:

«Після переходу в режим сну комп’ютер від’єднається від цього пристрою. Щоб вивести його з режиму сну, вам потрібно буде підійти до комп’ютера».

Система попереджатиме про незбережені дані

Якщо користувач спробує перезавантажити або вимкнути комп’ютер під час оновлення, Link to Windows попередить про можливу втрату незбережених даних:

«Для завершення оновлення комп’ютер потрібно перезавантажити. Усі незбережені дані у відкритих на комп’ютері програмах буде втрачено. Оскільки ви перебуваєте далеко від пристрою, зберегти їх звідси не вдасться. Усе одно перезавантажити?»

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Найстаріші
Найновіше Найбільше голосів
Знайшли помилку?
Якщо ви знайшли помилку, зробіть скріншот і надішліть його боту.